Zdrava_Hrana_Koju_treba_izbegavati_Baner_Blog

1038 pregleda
0 komentara

„ZDRAVA HRANA“ KOJU TREBA IZBEGAVATI

Ishrana dobrog nutricioniste može vas učiniti vitkijim, srećnijim i zdravijim… Ali, hraniti se zdravo je mnogo lakše izgovoriti nego uraditi.

Da li da izbegavam crveno meso? Je l’ mogu makar malo šećera? A šta je sa mlečnim proizvodima?

Zdrava ishrana može da bude iscrpljujuća. Strašno je što kompanije često plasiraju svoje proizvode obmanjujući vas i trudeći se da vas ubede da kupovinom njihovih proizvoda radite pravu stvar za svoje telo. Međutim, postoji dobra šansa da radite potpuno pogrešnu stvar.

Dakle, evo načina kako da izbegnete lažne savete i da se hranite koliko je moguće ispravno…

ŠTA BI TREBALO IZBEGAVATI?

- Sve na čemu piše diet, light ili late. Veoma često to znači da je puno hemijski prerađenih supstanci koje su alternativa za nezdrav sastojak. Izbegavajte to!

- Povrće i voće iz supermarketa. Okej, ima daleko štetnije hrane od ove, ali da li znate koliko je vremena prošlo od berbe, pa do izlaganja na rafove, može biti i do 3 nedelje! Dok to voće i povrće stigne na police, količina hranjivih sastojaka se dosta umanji. Organska hrana ili sveže voće i povrće s pijace su mnogo bolje rešenje.

- Konzervirana gotova jela. Ne možete u potpunosti da izbegavate ovu hranu, ali proverite sastojke. Proizvođači koriste konzervanse, pojačivače ukusa, jeftine sastojke i ostale hemikalije koje produžavaju rok trajanja. Uvek pročitajte sastojke sa ambalaže, ako nađete jedan koji ne znate šta znači, vratite proizvod na policu.

Izvor: LesMills.com

Share on Facebook12Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS