Trening_na_stacionarnom_biciklu

1126 pregleda
0 komentara

TRENING NA STACIONARNOM BICIKLU VS TRENING NA OTVORENOM

Ukoliko razmišljaš o najboljim opcijama za treniranje, sigurno si čuo za trening na stacionarnom biciklu. Ne samo da sagoreva kalorije i gradi snagu mišića, već sve to radi bez pritiska na zglobove. S tim na umu, nije iznenađenje što je trening na stacionarnom biciklu postao jedna od najpopularnijih fitnes aktivnosti – istraživanja pokazuju da je sada popularniji i od trčanja i od plivanja.

VOŽNJA NA OTVORENOM

Ali pre nego što izabereš trening na biciklu, moraš da odlučiš da li ćeš da voziš napolju ili u nekom fitnes centru.
Kada je reč o osećaju slobode i poletnost, ništa ne može pobediti vožnju na otvorenom, kažu iskusni vozači. Vožnja napolju pruža ti potpun doživljaj, vetar u kosi, osećaj stimulisanosti dok voziš nizbrdo i osećaj da si ispunio cilj kada stigneš na vrh velikog brda. Vozači koji vole da bicikl voze napolju vole da vijaju vozača ispred sebe, bilo to po brdima ili po ravnom terenu.

Trening_na_stacionarnom_biciklu

TRENING NA STACIONARNOM BICIKLU

I dok vožnja bicikla napolju obezbeđuje dobar trening izdržljivost, ima nekoliko mana – saobraćaj i vremenske prilike – noćne su more svakog bicikliste. Nasuprot tome, vožnja stacionarnog bicikla može biti sigurniji i efikasniji način za postizanje fitnes cilja.
Trening na stacionarnom biciklu je kratak oštar i fokusiran, što je dobro za ljude koji za trening imaju malo vremena u toku dana. Ovakav trening je idealan i za one koji tek počinju da voze, da razviju tehniku okretanja pedala, dok ujedno vode računa o građenju brzine i snage. Dobra stvar kod vožnje u zatvorenom prostoru je to što postoje različiti tipovi cycling treninga, koji nude drugačije iskustvo i drugačije benefite.

Ako se pitaš koji trening na stacionarnom biciklu ti najviše odgovara, pogledaj video i saznaj.

Autor: Emma Hogan

Izvor: lesmills.com

Share on Facebook34Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS