body_pump

349 pregleda
0 komentara

SVE ŠTO TREBA DA ZNAŠ O BODY PUMPU

Body Pump je trening snage projektovan da te učini jakim, oblikovanim i fit.

Kombinacija naučno potvrđenih pokreta, instruktora koji umeju da motivišu vežbača i sjajne muzike koja ti pomaže da na treningu postigneš mnogo više nego što bi to mogao sam.

U ČEMU JE TAJNA BODY PUMPA?

Sva efikasnost i različitost Body Pumpa od svih ostalih treninga snage nalazi se u takozvanom REP efektu, ili efektu ponavljanja, formuli koja dokazano iscrpljuje mišiće koristeći male težine, dok se izvodi veliki broj ponavljanja – u tome je tajna izgradnje snažnih i lepo oblikovanih mišića i po tome se Body Pump razlikuje od ostalih treninga snage koje poznaješ.

KOLIKO TEŽINE TREBA DA PODIŽEŠ?

Kao što smo rekli, Body Pump nije trening u kom se akcenat stavlja na velike težine. U stvari, čitav trening je struktuiran tako da uradiš mnogo ponavljanja sa malim težinama.

Ipak, kontinuirano povećavanje težine je ključ za dobijanje maksimuma iz svakog treninga snage, pa što si snažniji, treba da podižeš veće težine. Ukoliko se na Body Pumpu dobro ne preznojiš i nije ti teško da svaku pesmu uradiš u potpunosti i do kraja, verovatno ti je otpor na šipci premali.

Predlažemo ti da izabereš nekoliko pesama, tj. nekoliko mišićnih grupa, za koje misliš da možeš da radiš sa većom težinom i dodaj još koji kilogram na svoju šipku. Imaj na umu, ukoliko u bilo kom trenutku primetiš da težina koju podižeš ugrožava pravilnu tehniku kojom izvodiš pokret odmori nekoliko ponavljanja i nastavi – ili samo polako spusti šipku.

KOLIKO SNAŽAN TREBA DA BUDEM ZA BODY PUMP?

U Body Pumpu postoje opcije koje odgovaraju svima. Ukoliko tek počinješ da treniraš, počni sa veoma malim opterećenjem – ili čak samo sa šipkom. Ili počni sa prvih četiri ili pet pesama nekoliko puta nedeljno i već za nekoliko nedjelja primetićeš da imaš mnogo više snage i da možeš da povećaš težinu.

ŽELIŠ DA POSTANEŠ BODY PUMP INSTRUKTOR?

Prvi korak u postajanju Body Pump instruktorom je da se povežeš sa Les Mills Balkan timom. Ukoliko želiš da postaneš Les Mills Body Pump instruktor, prijavi se klikom na baner ispod.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS