Sprint_8

571 pregleda
0 komentara

SPRINT 8 – KRATAK, OŠTAR, INTENZIVAN

Sprint 8 je jedan od najboljih formi HIIT treninga koji ćete ikada iskusiti.

Kratak. Oštar. Intenzitet je na maximumu.

Nastavili smo sa svojim fazonom treninga nasuprot onome što ste iskusili u Sprintu 7. Kako se atletske performanse smanjuju istrajaćemo 100% u nameri da se to ne dogodi, tretirajući svaki interval kao da je poslednji.

Održavajući fokus na ovome, obezbedićemo svakom Sprinteru da održi visok intenzitet za skupljanje brojnih koristi od HIIT treninga. Primetićete da je plan treninga sličan prošlim izdanjima sa ponovljenim blokovima.

Glavna prednost ponavljanja blokova je prilika da svi uporede svoju izdržljivost sa svakim narednim blokom, posebno one koji koriste uređaje za praćenje učinka.

Trening je naglašen ubrzanim zagrevanjem koje se ponavlja opet u pesmi 3 kada će nam služiti za prikupljanje energije. Namera ubrzanog zagrevanja je u tome što brzo uvede vežbače u Hiit trening, a do treće pesme oni će već uveliko biti u HIIT zoni i trebaće im kratak predah.

Koristimo istu pesmu ”Finsher” u pesmi 5, ali je ovog puta u sjajnom remixu kako bi dobili više energije, pružajući pravi osećaj za kraj.

U međuvremenu imamo pesme 2 i 4 koje su identične piramide – 3 x sprint, 3 x strength, 3 x power, 3x strength, 3x sprint. Piramide su brze i intenzivne, interval je na 20 sekundi rada i 10 sekundi pauze. Na vrhu piramide ovaj ineterval će se polako menjati na 40 sekundi rada i 20 sekundi pauze. Ove piramide su temelj Sprint treninga. Kratke pauze i brzo izgrađen zamor će baciti telo u dug period potrošnje kalorija.

Ne moramo da istaknemo koristi od Flush&Strecha, ali oni su neprocenjivi.

Iskoristite priliku da se podsetite da je nekad i dva HIIT treninga nedeljno mnogo i da ćete nekad samo umanjiti koristi od napornog rada. Zato trenirajte pametno, a novi Sprint 8 pomoći će vam u tome.

Sprint 8 TEAM

Share on Facebook22Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS