SMART_START_baner_blog

1376 pregleda
0 komentara

SMART START: Kako započeti pametno?

Doneo sam odluku. Počinjem da vežbam! Treniraću intenzivno, svaki dan i brzo ću videti rezultate. Učlaniću se u najbliži fitnes centar i spreman sam za promene. Ali kako? Kako izgleda početak? Šta je realno? Koliko treninga je previše?

Pazi, sve što počinješ, započni pametno.

Kako započeti pametno?

Najčešća greška je nerealno intenzivan ulazak u svet fitnesa. Nakon samo 30 dana, polovina onih koji ne počnu sa vežbanjem pametno, će odustati. Biće obeshrabreni, uplašeni i nimalo bliže zdravom načinu života. Fitnes je baš kao i zavisnost – počinje sa malim dozama. Većina vežbača pravi istu grešku, želi odmah sve, umesto da krene malim koracima.

Važno je da razmišljaš o ove tri činjenice:

  • Počni polako – Ne forsiraj svoje telo prerano, slobodno napusti čas kada ti postane preteško
  • Postepeno gradi intenzitet – Kako postaješ spremniji, postepeno produžavaj svoje vreme trajanja treninga
  • Kombinuj treninge – U toku jedne nedelje kombinuj trening snage, cardio i fleksibilnosti/core

Ne veruj samo rečima, nauka je dokazala

Istraživanje koje je sproveo univerzitet Pennsylvania State pratilo je 25 odraslih osoba kroz 30-nedeljni program Les Mills grupnog fitnesa, uključujući treninge snage, fleksibilnosti i kardio treninge. Svi ispitanici su u tom periodu pokazali odličan napredak, ali ono što je bilo najvažnije jeste to da 20 od 25 ispitanika nikad nije propustilo nijedan trening. Takav podatak je gotovo nezapamćen u studijama ovog tipa.

Uprkos činjenici da su svi treninzi bili intenzivni, vežbači su ostajali istrajni, a ključ je bio u tome što su postepeno povećavali intenzitet treninga. Umesto da su bili umorni ili prezasićeni treninzima, oni su ih zavoleli.

SMART START

Les Mills SMART START  je vodič za nove vežbače koji im pomaže da postepeno uđu u svet fitnesa. Svaki početak je težak i zato je najvažnije da imate pomoć vaših instruktora. Les Mills instruktori su na raspolaganju svim vežbačima i pomažu im da postepeno grade naviku vežbanja. Jer, podsećamo, fitnes je kao i svaka druga zavisnost – počinje sa malim dozama.

Share on Facebook34Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Povezani članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS