nezdrava_hrana_kako_je_izbaciti_iz_kuhinje_blog_baner

2249 pregleda
0 komentara

NEZDRAVA HRANA: KAKO JE IZBACITI IZ ISHRANE?

Pravilo je da se sve što je u kuhinji, uz uvek opravdan razlog, i pojede. :) Nema veze koliko ste puta obećali sebi da nećete više. Ma, samo da se ne baci. ;)

Često je izgovor i: “Ne kupujem zbog sebe, nego eto, da ima kada neko dođe.” Za pravdanje brze i nezdrave ishrane uvek ima argumenata. Vreme je da prestanete sa izgovorima. Dakle, šta više neće ući u kuhinju?

U nezdravu hranu spadaju: grickalice, kolači, sladoled, čips, sokovi i sve što je tako upakovano da ga nikada nećete svrstati u prirodni proizvod, kao što su jabuka, sveže meso, sirovi badem… Nećete otići u prodavnicu i kupiti konzervans, emulgator, sredstvo koje čuva svežinu hrane ili bilo šta od sličnih hemijskih dodataka. Pa zbog čega ih onda ipak imate u kuhinji?

Teško je odreći se proizvoda koji, na neki način, olakšavaju današnji tempo življenja, odnosno, instant obroka. Evo šta je problem, ako naterate sebe da se hranite zdravo, poričete prvobitan stav i ubeđujete sebe da je to štetna hrana, a i dalje želite tu manje zdravu hranu. Koliko će vas to držati dok se ponovo ne vratite starim navikama?

I dok čitate spisak sastojaka na pakovanju nekog proizvoda, najbolje je da ukoliko vidite ogroman spisak sastojaka koje ne prepoznajete, nemojte to ni kupovati.

KAKO POČETI?

Vreme je za pravu promenu.

-Prvo se svesno i odlučno posvetite zdravoj ishrani
-Naučite da pripremate brze i zdrave obroke
-I zapamtite, znanje je moć! Pročitajte šta sadrži namirnica koju kupujete, proverite šta unosite u svoj organizam

Krenite ispočetka. Jednu štetnu namirnicu izbacite iz ishrane i biće dovoljno za početak. Zamislite koliko ćete se sjajno osećati kada se vaše telo oslobodi svih štetnih namirnica.

Izvor: LesMills.com

Share on Facebook50Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS