bodypump_100_nenad_neskovic_prica_blog_baner

2416 pregleda
0 komentara

MOJA BODY PUMP PRIČA: NENAD NEŠKOVIĆ

Body Pump trening je krenuo da vodi 2013. godine, a kaže da je za sedam godina, koliko dugo već radi ovaj posao, vodio mnoge grupne treninge ali da mu je Body Pump na samom vrhu. Razlog tome je energija, puna sala i vežbači koji uvek zadovoljni treningom iznova dolaze na Body Pump.

LM: Koje je tvoje prvo izdanje Body Pumpa na kojem si završio obuku i kako si ga tad doživeo?

N: Ne mogu tačno da se setim uz koje izdanje sam završio obuku. Bilo je zaista davno. Pre toga sam bio dosta upoznat sa Les Mills programima, a pogotovo sa Body Pumpom. Međutim, na samoj obuci sam shvatio da je to sve ipak bilo površno i da se sa mnogo detaljnijom pripremom penje na binu. Jedva sam čekao da stanem na nju pred svoje vežbače i da napokon budem jedan od instruktora koji će u našem klubu prezentovati novu koreografiju.

bodypump_100_nenad_neskovic_slika_01

LM: Kaži nam koje je tvoje omiljeno izdanje Body Pump treninga i zašto?

N: Teško je odlučiti se. Svako novo izdanje nam donosi nešto specifično. Nekada je to muzika, nekada novi pokreti ili kombinacije vežbi. Uvek postoji nešto novo što osveži prethodnu koreografiju. Ali se zadržava sama struktura treninga, koja se godinama pokazuje kao veoma dobra, što sam Body Pump čini najpopularnijim i najomiljenijim grupnim treningom. Nadam se da predstojeće stoto izdanje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pa ćemo svi moći da kažemo da je to najbolji Body Pump do sada. :)

LM: Opiši nam svoj najluđi Body Pump trenutak.

N: Bilo je zaista zanimljivih trenutaka na treninzima tokom svih ovih godina. Ali prilikom prezentacija i određenih događaja u klubu, treninzi ipak budu posebni. Tada se trudimo da dodatno animiramo vežbače. Pre nekoliko godina smo imali muzičku nedelju. Svaki dan je obeležila određena vrsta muzike. Meni je sledovao “Etno dan”, tako da sam trening držao u opancima, vuneninim čarapama i narodnoj nošnji. Body Pump sa šajkačom ću definitivno pamtiti. :)

bodypump_100_nenad_neskovic_slika_02

LM: Reci nam koja je tvoja omiljena pesma sa Body Pump treninga?

N: Opet neću biti potpuno precizan u odgovoru. U svakom izdanju imam svog favorita što se tiče pesme i to podelim sa vežbačima. Uvek me interesuje i koje su to pesme koje se njima sviđaju. Muzika je definitivno mnogo bitan deo treninga i zato mi znači da znam šta je to što njima prija, šta ih dodatno motiviše da što kvalitetnije urade trening. Ono što mogu da izdvojim jesu pesme koje se nađu na poziciji četiri, za leđa! To je uvek malo “tvrđi” zvuk. Energične su, snažne i sigurno dodatno motivišu svakog vežbača da izvuče svoj maksimum.

LM: Predstavi Body Pump u tri rečenice iz tvog dosadašnjeg iskustva.

N: Dovoljno je reći da je već dugi niz godina najposećeniji i najpopularniji trening. Pored toga što je pogodan za početnike, tako je dobar i za iskusnije vežbače (zbog osnovnih, jednostavnih vežbi i mogućnosti podešavanja opterećenja), tokom treninga se angažuju sve mišićne grupe. Male pauze, raznovrsne vežbe, motivacija od strane instruktora i ostalih vežbaca, kao i već pomenuta muzika, čine ovaj trening veoma zanimljivim.

Share on Facebook129Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS