bodypump_100_milan_ivetic_prica_blog_baner

1626 pregleda
0 komentara

MOJA BODY PUMP PRIČA: MILAN IVETIĆ

Često možemo da pročitamo negde kako je Body Pump trening koji menja živote ljudi. Da to nije samo još jedna prazna priča, Milan je čovek koji dokazuje da je to zaista tako. Kada se zaljubiš u vežbanje, fitnes i u zdrav način života i kada počneš da živiš ono što radiš stvara se čarobna formula uz koju dolazi ostvarenje ciljeva. Pitali smo Milana kada je počela njegova Body Pump priča i šta za njega predstavlja Body Pump.

Milan Ivetić: Moja Body Pump priča počela je 2010. godine i slobodno mogu reći da je ona označila početak jedne nove ere Les Millsa u Srbiji. Mnogi to ne znaju ali bilo je baš ovako…

U tom trenutku sam radio kao menadžer u jednom novosadskom fitnes centru. Kako sam imao izuzetno malo iskustva sa grupnim fitnesom, guglao sam po internetu i tražio pomoć. Svako malo tokom pretrage rezultat je bio Les Mills. Kliknuo sam na link, počeo da istražujem i došao do zaključka da bi to moglo biti baš ono što mi je potrebno da unapredim poslovanje.

body_pump_100_milan_ivetic

U tom trenutku Srbija nije imala svog predstavnika pa je sve išlo malo teže, na kraju, dogovor je postignut i doneta je odluka da moj klub počne saradnju sa Les Millsom i prvi program koji smo uveli bio je Body Pump.

Pored dva instruktora koja su izabrana da se edukuju odlučio sam da i sam prođem kroz obuku kako bih bolje razumeo šta je to što moji instruktori treba da znaju i pokažu tokom treninga. Bez najmanje želje da i ja jednog dana stanem na stejdž i kažem dobro došli na Body Pump. :)

Kao i više puta do sada pokazala se istinita ona izreka, “Čovek planira, život se smeje.” Obuka je završena i mogu reći da je to ujedno bilo “bolno” a prelepo iskustvo. Svi koji ste prošli obuku znate o čemu pričam. :)

les_mills_srbija_body_pump

Za vrlo kratko vreme Body Pump je postao najpopularniji trening u našem klubu, te je to značilo uvođenje dodatnih termina i dodatno angažovanje instruktora. Kako sam pored dva pomenuta instruktora bio jedini koji je prošao obuku, ubrzo sam se našao na stejdžu, a prvi bit 75. izdanja je zasvirao. Bila je to numera “Fever – One Zero One” i… trening je počeo.

Ulazak u instruktorski svet Les Millsa vratio mi je osećaj pripadnosti koji sam izgubio nakon završetka svoje sportske karijere. Našao sam se među ljudima koji su bili zaljubljeni u trening i s nestrpljenjem sam čekao svaki kvoterli da ih ponovo vidim i provedem vreme sa njima.

Vodeći treninge Body Pumpa raslo je i moje interesovanje za Les Mills, počeo sam sve više da istražujem, učim i uvideo sam koliko je to jedna sjajna stvar, ne samo za nas instruktore, već i za fitnes centre koji žele da unaprede svoje poslovanje.

body_pump_100

Nedugo zatim, naišli su crni dani za Les Mills u Srbiji, klubovi su ostali bez podrške, instruktori bez edukacija i sve je delovalo beznadežno. Sećam se dugih razgovora putem skypa i facebooka sa drugim instruktorima u kojima smo pokušavali da pronađemo rešenje ne želeći da se pomirimo sa činjenicom da je došao kraj.

Tada sam doneo odluku, kontaktiraću gospodu iz Les Millsa i reći da želim stvari da postavim na svoje mesto. Bila je to borba sa vetrenjačama duge dve godine, koju sam na kraju dobio i u januaru 2014. smo vratili zvanično Les Mills u Srbiju.

Započeo sam priču koju mnogi i dan danas žive i koja iz dana u dan postaje sve veća i lepša.

Les_mills_novi_sad

Da, bilo je baš tako. Otišao sam na Body Pump obuku, a završio kao “glavni urednik” Les Millsa u našem region. :)

Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim svim Les Mills instruktorima iz Srbije i BiH i vama dragi moji koji svakodnevno dolazite u fitnes centre i dajete ogroman doprinos našoj misiji, a to je “Fitter Planet.”

Share on Facebook87Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS