sportski grudnjak

2478 pregleda
0 komentara

Kako odabrati odgovarajući sportski grudnjak?

Pronalaženje savršenog sportskog grudnjaka je kao pronalaženje svoje srodne duše. Sportski grudnjak koji vam dobro pristaje će smiriti vaše grudi pri skakanju, upiti znoj i naglasiti vaše obline. Pomoći će vam da vežbate ugodnije, i efektivnije. Sportski grudnjak koji dobro pristaje može da vam promeni život.

Ako ste žensko i redovno trčite, skačete, vozite bicikl, podižete tegove ili se istežete, već znate da ne možete sve to postići same. Potreban vam je sportski grudnjak kao podrška. Odličan sportski grudnjak vam pruža udobnost pri treningu, ali i pomaže vašim grudima da ostanu čvrste i na mestu na duže staze.

Naše grudi su uglavnom sastavljene od adipoznog masnog tkiva koje nema podršku mišića grudi koji se nalaze ispod. U suštini, one su napravljene da se kreću. Dok vežbate njihov raspon pokreta se povećava. Ako trčite, a pritom nosite A korpe, one će verovatno ’putovati’ oko tri centimetra u svim pravcima sa svakim pokretom, a ako nosite D korpe one mogu da poskakuju i do osam centimetara u svim pravcima. Ovakvo kretanje dok nosite grudnjak koji vam ne pristaje je ne samo bolno, već može i da rezultira opuštanjem kože na grudima – nešto što sve želimo da izbegnemo!

Hoćete da pronađete savršen sportski grudnjak ali ne znate gde da počnete? Pratite ova jednostavna uputstva:

Morate znati s čime imate posla

Grudi koje su veće od C korpi spadaju u kategoriju većih. Ako se prepoznajete, ključno je da pronađete grudnjak koji je prilagodljiv i ima bretele koje vam pružaju podršku, a takođe bi trebalo da se klonite previše rastegljivih materijala. U slučaju da imate manje grudi ( A ili B korpa) neka vam prioritet bude udobnost, slobodno birajte rastegljive, lagane materijale koji omogućavaju grudima da se kreću.

Istražite sve opcije

Ako imate veće grudi, idealno je da odaberete grudnjak koji ima odvojene korpe. One drže grudi razdvojene i eliminišu iritaciju i prevelik raspon pokreta. Grudnjaci bez korpi su idealni za one sa manjim grudima ( A ili B korpa), a naročito su prigodni za treninge niskog ili umerenog intenziteta.

Sa kopčom ili bez? Sportski grudnjaci bez kopče se navlače preko glave i uglavnom pokrivaju veću površinu na leđima, što je odlično ako odgore nosite vrećastu majicu na tregere. Pošto su oni rastegljiviji u odnosu na grudnjake sa kopčom, samim tim su veoma udobni, ali ipak nisu dovoljno kruti i ne pružaju dovoljno podrške većim grudima. Sportski grudnjaci sa kopčom pozadi su savršeni za devojke sa većim grudima, jer su veoma lako prilagodljivi tako da ih lako možete zategnuti.

Ukrštene ili regularne bretele? Sportski grudnjaci sa ukrštenim bretelama daju podršku tako što pribijaju grudi uz telo. Tanke bretele dozvoljavaju veći raspon pokreta, dok sportski grudnjaci sa širim bretelama pomažu pravilnom raspoređivanju težine, što je naročito potrebno većim grudima, a i veća je verovatnoća da ćete moći da ih prilagodite kako bi vaš grudnjak još bolje prijanjao.

Materijal? Materijali poput polijestera i elastina su lagani, glatki i fleksibilni, dok su mrežasti materijali odlični pri borbi sa znojem, jer pružaju odličnu ventilaciju.

Pronađite savršen sportski grudnjak

Kada su u pitanju sportski grudnjaci, jedna veličina, i jedan stil, svakako ne odgovara svima. Možete testirati da li vam grudnjak odgovara tako što ćete staviti prst ispod lastiša između vaših grudi. Ako možete da povučete lastiš više od tri centimetara od vaših grudi, vreme je da kupite novi sportski grudnjak u manjoj veličini. Ukoliko se lastiš pomera nagore kada podignete ruke iznad glave, to opet znači da vam je potreban manji sportski grudnjak.

 

Preuzeto sa www.lesmills.com

Share on Facebook11Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS