484 pregleda
0 komentara

KAKO DA DOSTIGNEŠ CILJ KADA JE TRENING U PITANJU?

 Jedno od pitanja koja najčešće čujemo, posebno po povratku sa odmora. Dajemo ti pet saveta koji će ti pomoći da postigneš svoje ciljeve.

Ovo je idealno vreme da se koncetrišeš na ono što se nadaš da ćeš postići u narednim nedeljama, mesecima, čak i godinama.

Razmisli o svemu što bi želeo da postigneš i koji je najbolji način za to?

1. Neka tvoji ciljevi budu realni

Tvoj cilj mora da predstavlja nešto što si voljan da uradiš sa jedne, i što si u mogućnosti da uradiš, sa druge strane. Ako ti je cilj da istrčiš maraton, a ne voliš trčanje, osuđen si da ga ne ispuniš. Umesto toga, fokusiraj se na nešto što znaš da možeš da postigneš. Tvoji ciljevi zahtevaju svakodnevni trud – pa se zato trudi radeći ono što voliš.

2. Zapisuj sve

Ovako je mnogo verovatnije da ćeš ih ostvariti, jer ćeš gledajući ih moći da ih imaš na umu. I, kada ih zapišeš, oni postaju stvarniji. Zaista postoje, i to ne samo u tvojim mislima.

3. Počni sa samo jednim ciljem

Jedan po jedan kako ne bi bio preopterećen. Kad vidiš da dostižeš postavljeni cilj, lako ćeš dodati novi. Ako je tvoja želja da smršaš – počni malim koracima. Kada se tvoja kondicija poveća i dobiješ samopouzdanje, produži treninge i dodaj težinu.

4. Napravi plan

Podeli svoj cilj na manje ciljeve koji su konkretni, merljivi i vremenski ograničeni.

5. Nagradi se

Ispunjenje svakog cilja zaslužuje nagradu. Ne samo da će te motivisati, već ćeš se i osećati dobro kada dostigneš cilj. Svejedno je čime ćeš se nagraditi – farmerke u koje ranije nisi mogao da staneš ili dan u spa centru. Ili jednostavno poneka kockica čokolade.

Izvor: lesmills.com

Share on Facebook17Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

LESMILLS