Istorijat Les Millsa

SVE JE POČELO DAVNE 1968.

Svaki olimpijski sportista ima za cilj da bude najbolji u svojoj oblasti. Naš osnivač je četvorostruki olimpijac koji je oduvek postavljao visoke ciljeve. Les Mills je otvorio svoju prvu teretanu 1968. godine u Oklandu na Novom Zelandu. Les Mills treninzi danas postoje u 15.500 klubova u 90 zemalja širom sveta.

OLIMPIJSKO ZLATO

Les Mills predstavljao je Novi Zeland u atletici na Olimpijadi i Commonwealth igrama, na kojima je osvojio zlatnu medalju 1966. godine.

Les Mills nije bio jedini sportista u svojoj porodici koji je predstavljao Novi Zeland. Njegova supruga Collen, ćerka Donna i sin Phillip (sada naš CEO) bili su značajni sportisti Novog Zelanda.

PRVA PREKRATNICA

Phillip se pridružio biznisu 1980. godine i odmah je počeo da uvodi inovacije koje su uticale na motivaciju. Kako se nije plašio da rizikuje, zajedno sa svojim kolegama pokrenuo je grupne treninge koje je pratila moderna muzika. Upravo ti početni aerobik programi stvarali su redove na ulicama, a onda je Phillip osetio kakvu moć nose grupni treninzi.

OD PUMPA DO BODYPUMPA

Promenili smo igru 1990. godine kada smo uveli i šipke u studio gde su se održavali PUMP treninzi. Masovno popularni u Australiji i Novom Zelandu, znali smo da će taj spoj biti dobitna kombinacija. PUMP trening je 1997. godine preimenovan u BODYPUMP. Tada ga je naša ekipa drumskih ratnika pokazala svetu.

Tada je rođen internacionalni Les Mills.

INSPIRACIJA KAO GLAVNA MOTIVACIJA

Od tada, konstantno smo kreirali treninge koji inspirišu ljude da postignu rezultate. BODYBALANCE koji je inspirisan jogom i RPM koji podrazumeva trenige sa bajkom, sve više su dobijali na popularnosti. Sledeći je bio BODYCOMBAT koji je internacionalno predstavljen 1999. godine. Predstavljao spoj borilačkih veština i fitnesa.

PRVIH 5000

2001.  godina je bila izuzetno značajna jer je Les Mills zabeležio 5000 licenciranih klubova. Samim tim, te godine predstavljen je i BODYJAM.

Kolikog maha je bio uspeh, govori podatak da je Les Mills International 2005. i 2007. godine proglašen najboljim izvoznikom usluga.

Peti Globalni samit održan je 2008. godine u Oklandu, na Novom Zelandu. Blizu 700 agenata, trenera i članova osoblja kao i Les Mills International osoblje bilo je ponovo ujedinjeno i iznova inspirisano gradom u kom je sve počelo.

KRAJ SE NIJE NAZIRAO…

Les Mills 2010. godine postaje partner sa 24 Hour Fitness – najvećom privatnom fitnes kompanijom na svetu koja ima preko 400 klubova u USA.
Naredna godina – 2011, bila je izuzetno značajna za Les Mills. Tada su lansirana dva programa – SH’ Bam i CXWORX.
2012.  godina bila je u znaku GRITA – tridesetominutnih trening časova koji su bazirani na principima visoko intenzivnog intervalnog treninga (HIIT).
Na svaka tri meseca menjamo muziku i pokrete kako bi naše pleme instruktora bilo motivisano i uvek korak ispred.
Da bismo planetu održali u dobroj formi, moramo buduće generacije da inspirišemo novim iskustvima.
LesMills SMARTBAR i Les Mills SMARTSTEP su dokaz našeg boljeg i funkcionalnijeg vežbanja.

Mislite da ćemo stati ovde? Bogami ne.